Image

Awareness 010

CO2 besparen tastbaar maken en zo de ecologische voetafdruk van jongvolwassenen verkleinen.

Bekijk live

Ik kreeg de uitdaging om met mijn team binnen 18 weken met een concept te komen dat bijdraagt aan de energietransitie en dit uit te werken in een werkend prototype. Ik heb het volledige ontwikkelproces doorlopen en heb in sprints gewerkt om tot een succesvol resultaat te komen.

We hebben een app ontwikkeld waarbij de gebruiker vragen invult over zijn huidige levensstijl. Door middel van de antwoorden op de vragen wordt er een profiel opgebouwd. De gebruiker krijgt aan de hand van een interactief scherm inzicht in zijn verbruik en persoonlijke tips om dit te verbeteren.

Hoe het technisch werkt

Ik heb met een multidisciplinair team een web-app ontwikkeld die de gebruiker toe kan voegen op zijn smartphone via de mobiele browser. Ik heb de front-end van de web-app opgezet met Vue.js, omdat de focus bij dit project lag op een feilloze user experience en dit met vue te verwezenlijken is door vloeiende interacties toe te voegen. De voorkant van de app communiceert met een Laravel back-end waar alle data wordt opgehaald en berekeningen worden gedaan om de gebruiker persoonlijke cijfers te tonen.

Image

Ik heb me binnen dit project beziggehouden met verschillende onderdelen. Ik heb een actieve rol gespeeld in het brainstormen en ben medeverantwoordelijk voor het design en het UX-ontwerp. Verder heb ik de back-end API opgezet en de datastructuur bepaald. Ook de structuur en de flow van de front-end heb ik opgebouwd. Ik ben verantwoordelijk voor de connectie tussen de data en de pagina die de gebruiker ziet.