BB-Planner

Een online tool om eerstejaarsstudenten van de opleiding Creative Media & Game Technologies te helpen met het plannen van hun building blocks.

Bekijk live
Image

Het eerste jaar van de opleiding Creative Media & Game Technologies is een zwaar jaar om als student te halen. De uitval was in 2017 54%. Dit komt mede door het lessysteem waarbij veel zelfdiscipline en een goede planning nodig zijn. Studenten verzamelen in de loop van het jaar bewijsmateriaal en moeten hiermee “buildingblocks” bewijzen. Ik merkte dat veel studenten het lastig vonden om dit te plannen en heb daarom een tool ontwikkeld die je hierbij helpt.

Image

Hoe het technisch werkt

Ik heb dit project zo simpel mogelijk opgezet. De pagina bestaat een aantal to-do lijstjes die overeenkomen met de buildingblocks van de opleiding. De lijstjes worden gegenereerd als Vue component op basis van JSON-data van alle buildingblocks. De interactie die de gebruiker heeft met de lijstjes zoals het toevoegen, verwijderen en afvinken van items wordt lokaal opgeslagen.

Ik lanceerde deze tool aan het eind van mijn eerste jaar op deze studie. Ik kreeg toen direct positieve reacties van medestudenten en docenten. De nieuwe lichting studenten ging gelijk met deze tool aan de slag en leverde waardevolle feedback. Ik heb voor de studenten van dit schooljaar een update uitgebracht waarin ik de ontvangen feedback heb verwerkt en de inhoud van de tool heb besproken met docenten.